Lisa Amin
Gara-gara tergoda dengan macam-macam rupa cendawan kat cameron hari tu rasa macam sedap jerr nak makan cendawan. Cendawan ni murah sikit kat cameron 4 paket rm 10 boleh campur-campur dengan sayur lain. Tapi memang tak pilih sayur lain la sebab harga cendawan ni akan jadi lebih untung kalau ambik cendawan semua. Sebab ada antara jenis cendawan ni cecah harga rm 4++ kat bawah untuk satu paket. Cara saya makan sayur bayam memang lain sikit kalau goreng boleh la masukan bayam semata.Tapi bila rebus memang kena campur dengan cendawan. Sebab rasanya cendawan ni memang serasi dengan sayur bayam tambah pulak dengan sedikit ketulan daging ayam. Rasa sup bayam ni akan bertukar menjadi lebih sedap....nyummmmm. Kenapa nama sup bayam ni 4 in 1 sebab dalam sup bayam ada bayam, ayam, cendawan dan tahu telur.
Bahan-Bahan
1 ulas bawang putih
2 biji bawang merah kecil
1 ketul daging ayam bahagian dada
Srcubit lada hitam
Garam secukup rasa
Minyak 2 sudu untuk menumis
1\4 kiub ayam
Bayam
Cendawan
Tahu telur pilihan sebab kebetulan ada dlm peti ais
Cara Memasak
Panaskan minyak tumis bawang putih dan merah yang dipotong halus.
Masukan daging ayam sehingga separuh masak bersama secubit lada hitam
Masukan air secukupnya setelah mendidih masukan kiub ayam dan garam secukup rasa
Masukan cendawan apa bila agak lembut masukan bayam dan tahu telur terus tutup api...kalau tak nanti lembik sangat
Gara-gara tergoda dengan macam-macam rupa cendawan kat cameron hari tu rasa macam sedap jerr nak makan cendawan. Cendawan ni murah sikit kat cameron 4 paket rm 10 boleh campur-campur dengan sayur lain. Tapi memang tak pilih sayur lain la sebab harga cendawan ni akan jadi lebih untung kalau ambik cendawan semua. Sebab ada antara jenis cendawan ni cecah harga rm 4++ kat bawah untuk satu paket. Cara saya makan sayur bayam memang lain sikit kalau goreng boleh la masukan bayam semata.Tapi bila rebus memang kena campur dengan cendawan. Sebab rasanya cendawan ni memang serasi dengan sayur bayam tambah pulak dengan sedikit ketulan daging ayam. Rasa sup bayam ni akan bertukar menjadi lebih sedap....nyummmmm. Kenapa nama sup bayam ni 4 in 1 sebab dalam sup bayam ada bayam, ayam, cendawan dan tahu telur.
Bahan-Bahan
1 ulas bawang putih
2 biji bawang merah kecil
1 ketul daging ayam bahagian dada
Srcubit lada hitam
Garam secukup rasa
Minyak 2 sudu untuk menumis
1\4 kiub ayam
Bayam
Cendawan
Tahu telur pilihan sebab kebetulan ada dlm peti ais
Cara Memasak
Panaskan minyak tumis bawang putih dan merah yang dipotong halus.
Masukan daging ayam sehingga separuh masak bersama secubit lada hitam
Masukan air secukupnya setelah mendidih masukan kiub ayam dan garam secukup rasa
Masukan cendawan apa bila agak lembut masukan bayam dan tahu telur terus tutup api...kalau tak nanti lembik sangat
No comments:
Post a Comment